Etusivu / Sisällöntuottajille

Sisällöntuottajaksi Suomen kiinnostavimmille brändeille?

Kuvan otsikko esim. nimi tai häshtäggi

Näin UGC-yhteistyö toimii

Sisällöntuotantoyhteistöihin hakeminen edellyttää oman käyttäjätilin avaamista somessa.comin palveluun. Luo siis oma tili rekisteröitymällä palveluun ja kerro meille itsestäsi ja mielenkiinnonkohteistasi. Palvelumme kautta pääset selaamaan jatkuvasti päivittyvää yhteistyövalikoimaamme sekä tutustumaan sinua kiinnostaviin yhteistöihin. Verkostoomme voivat liittyä kaikki yli 18-vuotiaat, joilla on tatsi sisällöntuotantoon (kuvat, videot, tekstit) sekä halu tehdä yhteistyötä brändien kanssa!

Rekisteröidy tai kirjaudu

Rekisteröidy palvelun käyttäjäksi ja täytä tarvittavat tiedot. Rekisteröityminen vaaditaan vain ensimmäisellä kerralla, jonka jälkeen voit kirjautua palveluun luomillasi tunnuksilla. Kannustamme, että lisäät omaan profiiliisi työnäytteitä (kuvat, videot) aiemmista sisällöntuotantoprojekteistasi, jotta voimme tutustua ennakkoon tyyliisi. Selaa yhteistöitä ja hae mukaan sinua kiinnostaviin projekteihin. Maksamme sisällöntuotannosta aina rahapalkkion.

Sisällöntuottajien valinta

Valintaan vaikuttavat oma tyylisi ja vahvuutesi sisällöntuottajana brändin määrittelemien kriteerien mukaan. Kerro hakemuksessa mahdollisimman tarkasti, millaista sisältöä tuottaisit sekä linkitä omaan some-profiilisi tai portfolioosi, jos sinulla on sellainen. Kun sinut hyväksytään sisällöntuotantoyhteistyöhön, saat meiltä sähköpostitse vahvistuksen sekä lisätietoa yhteistyöstä (brief). Saat sähköpostiviestin myös silloin, jos et ole tullut valituksi.

Tutustu briefiin ja tee sisällöt

Saatuasi vahvistuksen valinnastasi yhteistyöhön on aika kääriä hihat! Saat meiltä yhteistyöhön aina sisällöntuotantobriefin, johon on koottu yhteistyössä huomioitavat asiat kuten tietoa brändistä, sisältöjen teema ja toimitusaikataulu jne. Lue brief huolellisesti, sillä se on samalla sitova sopimus yhteistyön toteuttamisesta.

Sisältöjen toimitus ja laskutus

Toimita sisällöt somessa.comille sovitun aikataulun mukaisesti. Brändillä on oikeus esitarkistaa sisällöt sekä ehdottaa niihin muokkauksia. Sisällöntuotantoyhteistyön saa laskuttaa, kun olet toimittanut sovitut, asiakkaan hyväksymät sisällöt somessa.comille.

Miksi UGC kiinnostaa brändejä?

UGC tarkoittaa käyttäjien tuottamaa sisältöä (user generated content), jota brändin fanit ja asiakkaat jakavat some-tileillään omasta halustaan. Orgaanisesti someen jaettu UGC-sisältö on yrityksille kullanarvoista, mutta vain harvat brändit pääsevät nauttimaan siitä.

Käyttäjien tekemän UGC-sisällön on todettu olevan 50 % kiinnostavampaa kuin kuvapankkikuvien, joten siksi brändit ovat kiinnostuneita ostamaan sitä. UGCn vahvuuksia ovat aitous, ajankohtaisuus ja että sisältö on käyttäjiensä – eli brändin asiakkaiden – näköistä! UGC-sisältö voi olla kuvia, videoita tai tekstejä, ja brändi voi hyödyntää niitä markkinoinnissaan, somessa tai esimerkiksi verkkokaupassa.