Miksi brändin kannattaa olla TikTokissa?

/

Jaa

Miksi brändin kannattaa olla TikTokissa?

Sosiaalinen media elää ja muuttuu jatkuvasti sitä mukaa, kun uusia some-alustoja syntyy markkinoille. Uusien kanavien haltuunotto ajoissa voi tuoda brändillesi esilyöntiaseman markkinoinnissa. Näistä uusimpiin kuuluu videosisältöön perustuva TikTok.

TikTok on lyhyessä ajassa noussut yhdeksi suosituimmista sosiaalisen median kanavista, ja sen kasvu on ollut hurjaa. Kanavan käyttäjämäärä tuplaantui Suomessa viime vuonna, ja nopean kasvun lisäksi TikTokin käyttäjäkunta monipuolistuu koko ajan. Jos vielä puolitoista vuotta sitten kanavaa pidettiin nuorten hupaisana tanssivideokanavana, tänä päivänä ei voida enää sanoa samaa! Suomessa jo 80 % käyttäjistä on täysi-ikäisiä, ja sisältö onkin monipuolistunut sen myötä.

Millainen sisältö trendaa TikTokissa?

TikTok tarjoilee tänä päivänä esimerkiksi erilaisia reseptejä, DIY-vinkkejä, asiasisältöä ajankohtaisista tapahtumista, tuotesuosituksia ja -kokemuksia sekä paljon muuta. Varmaa on se, että jotain löytyy jokaiselle TikTokin skrollaajalle – tiesitkö, että yksi henkilö viettää keskimäärin aikaa TikTokissa 90 minuuttia päivässä?

TikTokissa voi toteuttaa markkinointia kolmella eri tavalla: brändin omalla tilillä orgaanisella sisällöllä, hyödyntämällä maksettua mainontaa tai toteuttamalla kaupallisia yhteistöitä sosiaalisen median vaikuttajien kanssa. Kaikki kolme tapaa toimivat varsin hyvin, kunhan omaa sisältöä muistaa julkaista säännöllisesti, jotta pysyy algoritmin suosiossa.

Ymmärrettävästi resurssit eivät aina riitä säännölliseen julkaisemiseen, sillä sisältöjen suunnittelu, kuvaaminen ja editointi vievät aikaa muilta työtehtäviltä. Jos sinusta tuntuu, että sisällöntuotantoon ei riitä aikaa, kannattaa pohtia vaikuttajamarkkinoinnin tai taitavien sisällöntuottajien hyödyntämistä näkyvyytesi takaamiseksi!

Vaikuttajamarkkinointi ja UGC TikTokissa

Vaikuttajamarkkinoinnin teho perustuu myös TikTokissa vaikuttajien ja heidän seuraajiensa väliseen luottamukselliseen suhteeseen. Vaikuttajamarkkinointi on nykyajan suosittelumarkkinointia, ja kuluttajat luottavat keskimäärin enemmän vaikuttajan suosituksiin tuotteesta verrattuna brändin omaan mainokseen. Brändisi tyyliin ja arvoihin sopiva vaikuttaja tavoittaa TikTokissa oikeaa kohderyhmää ja saa aikaan keskustelua ja kiinnostusta brändiäsi kohtaan.

Jos brändilläsi on jo oma TikTok-tili, mutta tilin päivittäminen on haasteellista, suosittelemme tutustumaan käyttäjien luomaan sisältöön (UGC, User Generated Content), joka on kasvanut suureksi trendiksi markkinoinnissa. UGC perustuu siihen, että hyvän silmän sisällöntuotannolle omaavat käyttäjät luovat sisältöä brändisi somekanaviin. Kun sisältöä luodaan ja julkaistaan säännöllisesti, brändisi näkyy TikTokissa aktiivisemmin ja jäät paremmin yleisösi mieleen.

Sitä, miksi brändin pitäisi löytyä TikTokista

  • TikTok on tällä hetkellä sitouttavin ja aktivoivin somekanava muihin verrattuna, eli siellä sisällöt keräävät eniten reaktioita (tykkäyksiä, kommentteja, jakoja) seuraajamäärään suhteutettuna.
  • TikTok on nuorten uusi hakukone. Erityisesti, jos kohderyhmääsi ovat nuoret, lisää brändisi TikTokiin nyt. Perinteisen Googlen sijaan nuoret etsivät tietoa esimerkiksi uusista tuotteista ja parhaista resepteistä TikTokista. Tuotesuositusten ja toisten käyttäjien jakamien kokemusten perusteella tehdään herkästi myös ostopäätöksiä – oletkin ehkä jo kuullut #TikTokMadeMeBuyIt -ilmiöstä?
  • TikTokissa sisältö on yleisesti vapaampaa ja rennompaa verrattuna muihin somekanaviin, ja tätä käyttäjät haluavat nähdäkin TikTokissa. Rento, autenttinen sisältö tekee brändistä kuluttajille helpommin lähestyttävän ja auttaa rakentamaan luottamusta brändiin.


Onko sinulla tarvetta sisällöntuotantoon brändisi TikTok-kanavalle tai haussa TikTokiin vaikuttajamarkkinoinnin strategia? Ota yhteyttä ja sparraillaan yhdessä. Saat asiantuntijoihimme yhteyden esimerkiksi varaamalla maksuttoman 30 min etäpalaverin.

Lue lisää

somessa.com vaikuttajamarkkinoinnin strategit
Jatta Ruohonen
Strategi
Pauliina Jokiranta
Strategi

Jaa

Lisää artikkeleita