Kärsitkö kroonisesta some-sisällön puutteesta?

Jaa

Kärsitkö kroonisesta some-sisällön puutteesta?

Digitaaliset alustat ja some ovat kasvattaneet merkitystään yritysten myyntikanavina sekä keinoina viestiä brändistä kohdennetusti siitä kiinnostuneelle potentiaalisille asiakkaille. Taannoisen kotisivubuumin muistavat saattavatkin havaita nykytilanteessa paljon samaa – brändi ilman aktiivista some-presenssiä on kuin yritys vuonna 2000 ilman nettisivuja.

Jos markkinointitiimisi oli joskus helisemässä nettisivujen ja facebookin päivittämisen kanssa, nostaa alati kehittyvä some-kenttä kierroksia entisestään. Somen dynaamisuus, nopeatahtisuus sekä hetkessä muuttuvat trendit ovat monelle markkinoijalle ikävä kivi kengässä, jota on hankala karistaa. Siinä missä ennen panostukseksi riitti muutama hyvä tuotekuva, vaativat uudet alustat kuten TikTok videosisältöä, joka on viihdyttävää, kekseliästä sekä mahdollisimman aitoa. TikTok onkin brändeille erityisen haastava, sillä sisällön tulee olla aidosti koukuttavaa ja kiinni trendeissä. Lisäksi TikTokille on ominaista, että tuotevetoisen mainosmaisen sisällön sijaan parhaiten menestyvät videot, joissa on mukana ihminen tai useampi omilla kasvoillaan ja jutuillaan.

UGC-sisällöntuotanto brändin omaan markkinointiin ja someen

Some-strategiaan panostaminen kuitenkin kannattaa ja parhaimmillaan brändin laariin alkaakin sataa uskollisten asiakkaiden itsensä tekemää user generated content (UGC) -sisältöä. Brändille käyttäjien tuottama orgaaninen sisältö on kullanarvoista näkyvyyttä, sillä kuluttajat ovat herkempiä uskomaan toisilta kuluttajilta tuleviin suosituksiin kuin yritysten omaan markkinointiin. Onneksi orgaaninen UGC ei ole ainoa tapa päästä kiinni trendiin vaan brändit voivat hyödyntää sitä myös itse osana omaa sisällöntuotannon strategiaansa.

Somessa.comin vaikuttajaverkostoon kuuluu yli 8 000 suomalaista sisällöntuottajaa, jotka käsittelevät kanavissaan lukemattomia eri aihealueita ruoasta kodin laittamiseen, kauneuteen ja matkailuun lemmikkejä, remontteja, treeniä tai pukeutumista unohtamatta. Vaikuttajat ovat tunnetusti hyviä ja kokeneita sisällöntuottajia, jotka osaavat koostaa kuva-, video- ja tekstisisältöjä siten, että ne kiinnostavat ja toimivat halutulla tavalla somessa ja halutussa kohdeyleisössä. UGC-yhteistyössä sisällöntuottaja tutustuu brändin antamaan briefiin ja tuottaa sen perusteella omalla tyylillään sisältöä, jota brändi voi hyödyntää omissa kanavissaan ja markkinoinnissaan. Vaikuttaja ei siis julkaise sisältöä omille seuraajilleen lainkaan, vaikka se olisikin suunniteltu juuri vaikuttajan omaa kohderyhmää ajatellen.

Näin pääset alkuun UGCn kanssa

Somessa.comin avaimet käteen -sisällöntuotantopalvelussa löydämme verkostostamme sisällöntuottajia, jotka innostuvat brändistäsi ja ovat kiinnostuneita tekemään laadukasta ja samaistuttavaa UGC-sisältöä, joka viihdyttää, kiinnostaa ja inspiroi juuri oikealla tavalla. Palveluun kuuluu yhdessä asiakkaan kanssa määritelty sisältösuunnitelma, johon voi sisältyä kuvia, videoita ja tekstejä kuten blogipostauksia tai tuotearvosteluja. Saat meiltä kuukausittain valmiin sisältöpaketin, jonka avulla some-kanavasi lähtevät lentoon ja tavoitat brändisi kannalta oleellisen kohderyhmän myös somessa!

Jutellaanko jo heti tänään? Varaa aika maksuttomaan sparraukseen (30 min etäpalaveri) asiantuntijoidemme kanssa!

somessa.com vaikuttajamarkkinoinnin strategit
Jatta Ruohonen
Strategi
Pauliina Jokiranta
Strategi

Jaa

Lisää artikkeleita