Miten valita vaikuttaja?

27.09.2018

Sopivan vaikuttajan valinta yhteistyötä varten on tärkeä osa vaikuttajamarkkinoinnin prosessia. Lähde liikkeelle tavoitteista. Haluatko yritykselle lisää näkyvyyttä, haluatko saada tuotteelle käyttäjäkokemuksia vai haluatko kokeilla saatko aikaan ilmiön, joka laajenee viraalisti? Vaikuttajien avulla voit jopa luoda trendejä.

Jos haluat saada brändillesi laajaa näkyvyyttä, yhteistyö laajan seuraajajoukon omaavan makrovaikuttajan kanssa voi olla paikallaan. Jos taas haluat autenttisia tuotekokemuksia, on ehkä tehokkainta käyttää useampaa erikoistunutta mikrovaikuttajaa.

Somevaikuttajien avulla pystyt tavoittamaan tarkoin valitun kohderyhmän. Pystyt tavoittamaan hyvin spesifejä ryhmiä, joilla on tietty kiinnostuksen kohde ja joita ei välttämättä voi tavoittaa mitään muuta kautta. Vaikka yrityksesi olisi esimerkiksi kahvila tai kauneushoitola, voit käyttää vaikuttajia, koska valitsemalla oikean tyyppisen mikrovaikuttajan, voit tavoittaa myös maantieteellisesti rajattuja ryhmiä. Mikrovaikuttajilla on lisäksi tutkitusti hyvin sitoutuneet seuraajat.

Valitsitpa makro- tai mikrovaikuttajan, katso aina seuraajamäärä syvemmälle. Voit käyttää alla olevaa tarkastuslistaa avuksesi vaikuttajaa valitessa:

  •   Valitse yhteistyöhön vaikuttaja, joka on aidosti kiinnostunut tuotteestasi tai brändistäsi. Seuraajat huomaavat, jos kiinnostus ei ole aitoa. Jos vaikuttaja on jo ennen yhteistyötä käyttänyt tuotteitasi tai palveluitasi, voit olla varma että kiinnostus on aitoa.
  • Tarkista, että vaikuttajan yleisö vastaa brändisi kohderyhmää. Kohderyhmän on oltava oikea. 1500 juuri sinun kohderyhmääsi sopivaa seuraajaa on parempi, kuin 10 000 kohderyhmäsi ulkopuolella olevaa seuraajaa. Jos tuotteesi on esimerkiksi lastenvaate, on luontevaa valita lapsista ja perhe-elämästä postaava vaikuttaja sen sijaan, että valitsisit vaikkapa matkablogia pitävän lapsettoman sinkun.
  • Tarkista, millaista sisältöä vaikuttaja tuottaa kanavassaan/kanavissaan. Tukeeko kirjoitus- tai puhetyyli ja kuvamaailma brändiäsi tai voisiko vaikuttajan tyyli tuoda mahdollisuuden venyttää markkinointisi rajoja, jopa hullutellakin ja unohtaa brändiopas. Kokeilla jotain uutta, jotain sellaista, mitä et ehkä voi tehdä omissa kanavissasi mutta mikä saattaisi tuoda sinulle aivan uusia asiakkaita.
  • Tarkista, onko vaikuttaja aktiivinen kanavassaan vai postaako hän vain satunnaisesti.
  • Tarkista myös, ovatko vaikuttajan seuraajat aktiivisia. Tykkäävätkö seuraajat postauksista ja kommentoivatko he niitä ja vastaako vaikuttaja kysymyksiin ja kommentteihin. Tykkäysten määrä on parempi mittari kuin seuraajien määrä, koska tykkäykset kertovat sitoutuneista seuraajista.

 

 

Lisää Uutisia

21.02

2019

I-MEDIAT laajentaa uuteen liiketoimintaan – vaikuttajamediatoimiston listoilla tuhansia somevaikutta

Lue lisää

09.02

2019

Vaikuttajamarkkinointia avaimet käteen tai itsepalveluna

Lue lisää

28.01

2019

(Feikki)seuraajat - menestyksen mittari?

Lue lisää