Millaista yhteistyötä vaikuttajan kanssa voi tehdä?

04.10.2018

Yritykset pohtivat usein, että millaista yhteistyötä vaikuttajan kanssa voi tehdä. Periaatteessa vain mielikuvitus on rajana yhteistyön tekemiselle. Nyrkkisääntö on tässäkin, että lähde tässäkin aina liikkeelle tavoitteista, mitä haluat yhteistyöllä saavuttaa. Tavoitteista riippuen valitaan sopivat vaikuttajat [MP1] ja yhteistyön malli.

Kuluttajat kaipaavat autenttisia tuotteiden ja palveluiden käyttökokemuksia. He luottavat enemmän vertaisiinsa ja heidän suosituksiinsa kuin yritysten omiin mainosviesteihin.

Yhteistyöt voivat olla esimerkiksi blogipostauksia, videoita tai kuvia vaikuttajan omissa kanavissa, jotka sisältävät tuotteesi, brändisi, tapahtumasi tai palvelusi käyttökokemuksia ja esittelyä. Vaikuttajan sivuilla voi olla yrityksesi bannereita ja affiliate-linkkejä.

Jos tavoitteenasi on yksinomaan myynnin kasvattaminen, tehokas keino on alennuskoodin jakaminen vaikuttajien kanavissa.

Jos et niinkään hae suoraa myynnin kasvua, vaan haluat lisätä brändin tunnettuutta, tuotteiden jakaminen vaikuttajan kautta toimii aina. Vaikuttajan avulla voi järjestää arvontoja ja kilpailuja seuraajille vaikuttajan kanavissa, jossa palkintona on yrityksen tuotteita tai palveluja tai ohjata vaikuttajan kautta vaikuttajan seuraajat yrityksen sivuille osallistumaan kilpailuihin.

Yhteistyössä voidaan tuottaa sisältöä myös yrityksen omiin kanaviin vaikuttajan brändillä tai vaikuttaja voi ottaa sovituksi ajaksi yrityksen Instagram -tilin tai Youtube -kanavan haltuunsa ja päivittää sitä yrityksen puolesta. Tämä tuo mukavaa vaihtelua somekanaviin ja avaa yritykselle samalla mahdollisuuden rikkoa omia rajojaan. Vieraileva somettajalle voi antaa vapaammat kädet toteuttaa itseään ja venyttää yrityksen brändi- ja someohjeistuksen rajoja.

Vaikuttajan kanssa voi tehdä yhden tai useamman yhteistyön. Yhä yleistyvä yhteistyön muoto on vaikuttaja toimiminen yrityksen brändilähettiläänä. Tällöin yritys ja vaikuttaja tekevät pitkäaikaista yhteistyöstä. Perinteinen vaikuttajamarkkinointi oli pitkälle juuri tätä jo paljon ennen some-aikaa. Esimerkiksi urheilijoiden, näyttelijöiden ja muiden julkkisten käyttäminen brändin keulakuvana on ollut suosittua jo hyvin kauan ennen kuin yhtäkään some-kanavaa oli olemassa. Brändilähettiläs voi tehdä muutakin kuin kertoa brändistä omissa somekanavissaan. Hän voi esimerkiksi olla mukana yrityksen tapahtumissa.

Vähemmän käytetty, mutta hyvin mielenkiintoinen yhteistyön muoto on vaikuttajan osallistuminen tuotteen tai palvelun kehitykseen tai testaamiseen.

Jos mikään ylläkuvatuista yhteistyön muodoista ei tunnu omalta, voi aina keksiä jotain uutta tai antaa vaikuttajalle vapaat kädet olla luova ja tehdä jotain, mitä ei ole ennen kokeiltu. Vaikuttajamarkkinointi ja sen merkitys kasvaa kasvamistaan ja muuttaa koko ajan muotoa.

Lisää Uutisia

21.02

2019

I-MEDIAT laajentaa uuteen liiketoimintaan – vaikuttajamediatoimiston listoilla tuhansia somevaikutta

Lue lisää

09.02

2019

Vaikuttajamarkkinointia avaimet käteen tai itsepalveluna

Lue lisää

28.01

2019

(Feikki)seuraajat - menestyksen mittari?

Lue lisää