(Feikki)seuraajat - menestyksen mittari?

28.01.2019

 

 

Elämme aikakautta, jolloin profiilissasi näkyvä seuraajien määrittää imagoasi. Ennen vertailimme Facebookien kaverimääriä, nyt profiilisi aktiivisuus on suosion mittapuu. Surullista, mutta totta. Lukuisat tutkimukset osoittavat, että jo ala-asteikäiset lapset kokevat painetta seuraajien ja tykkäyksien määrästä. Ilmiö on jo siinä määrin vakavaa, että nuorilla on todistetusti havaittu masennusta ja henkistä pahoinvointia, jos oma sometili ei kukoistakaan toivotulla tavalla.

 

Epätoivoiset ajat vaativat, no, epätoivoisia tekoja. Tästä kertoo feikkiseuraaja-ilmiö. Monet nettisivustot tarjoavat palveluja, joilla saat tilillesi epäaitoja seuraajia. Seuraajia, joilla on nimi, mutta kenties tyhjä profiili ja tuhansia seurattavia, kuitenkaan ilman omia seuraajia. Nämä tekaistut profiilit kasvattavat ostajan seuraajamäärää. Feikit seuraajat tuskin kasvattavat profiilisi aktiivisuutta ja saavuttavuutta. Joskus kuitenkin ulkopuolinen saattaa katsoa henkilön x profiilia, ja miettiä: “Wau, miten paljon seuraajia hänellä on!”, vaikka kaikki olisikin vain illuusiota, ostettuja seuraajia. Rahalla saa ja hevosella pääsee.

 

Nykypäivänä on mahdollista elättää itsensä sosiaalisella medialla ja omalla henkilöbrändillä. Moni bloggaaja on ilmaissut harmituksensa ostettujien seuraajien yleistymisestä. Bloggaajat, Instagrammaajat ja vloggaajat tekevät todellista työtä pitääkseen yllä profiilejaan, joten ei olekaan hyväksyttävää, että joku porskuttaisi menestykseen muulla kuin oman aherruksen tuloksena. Esimerkiksi Maiju Pinkit korkokengät-blogista kirjoitti hyvän blogipostauksen Sisällöntuottaja, kusetko yrittäjän muroihin?, ja aloitti samalla “Ei ostetuille seuraajille”-kampanjan. Kampanjan tarkoituksena oli levittää niin kuluttajille kuin yrityksille tietoisuutta feikkien seuraajien yleisyydestä.

 

Somessa.com haluaa tuoda yhteen vaikuttajat ja yritykset onnistuneilla yhteistyökampanjoilla. Me Somessa.comissa olemme jyrkästi ostettuja seuraajia vastaan ja olemmekin tarkkoja siitä, että myös vaikuttajamme eivät käytä hyväkseen epäaitoa seuraajia. Aloittaessamme kampanjamanageerausta tarkastelemme vaikuttajan seuraajakuntaa ja samalla pidämme seulaa vaikuttajiemme seuraajista. Otamme aina mielellämme vinkkejä vastaan, jos epäilet, että jokin vaikuttaja(mme) olisi käyttänyt rahaa rehdin työnteon sijasta hankkiakseen seuraajia.

-Riia-

Lisää Uutisia

21.02

2019

I-MEDIAT laajentaa uuteen liiketoimintaan – vaikuttajamediatoimiston listoilla tuhansia somevaikutta

Lue lisää

09.02

2019

Vaikuttajamarkkinointia avaimet käteen tai itsepalveluna

Lue lisää

18.12

2018

Kiinnostaisiko sinua "Freelancer Matchmakerin" työ somessa.comilla?

Lue lisää