Vem är en influencer?

En influencer är en person, som har många följare, till exempel på Instagram, Youtube, blogg eller Snapchat och är aktiv i social media. Influencers är en värdefulla samarbetsparter åt företag och bränd, eftersom de genom rätta influencers kan de nå ut till sina målgrupper och stora mängder potentiella kunder.

Vad är influencer marknadsföring?

Influencer marknadsföring är en mycket effektivt marknadsföringssätt. Det kan även kallas för rekommendations-marknadsföring. Influencers, vänner och bekantas rekommendationer och erfarenheter inverkar på konsumenternas åsikter mer än traditionell marknadföring. Influencer marknadföring görs ofta i sociala media kanaler, eftersom man där kan nå ut till en stor publik. Marknadsföring i sociala medier är snabbt och effektivt.

Vem kan vara influencer?

Vem som helst kan vara influencer. Om du är i social media, du har över 500 följare och är aktiv att skapa innehåll kan du vara en influencer. Desto aktivare en influencer är i sina egna digitala kanaler, desto bätre är det för samarbetsparten. Det som är viktigare än antal följare är att samarbetsparten väljer en influencer som passar åt deras målgrupp. Till exempel 1000 rätta följare kan vara bättre än 10000 följare som inte direkt hör till företagets målgrupp.

Åt hurudana företag passar vår tjänst?

Alla företag, bränd och reklambyråer är välkomna att använda somessa.com portalen. Oberoende av om företaget är stort eller litet, kan ni skapa en kampanj och söka efter influencers, som passar att göra reklam för dina produkter, service, evenemang eller företag. Har ditt företag något nytt på gång och behöver synlighet? Genom influencer får du ditt meddelande snabbt ut till rätt målgrupp.

Vem skapar innehåll?

Influencers skapar innehåll baserat på företagets idéer och riktlinjer. Ett bra arbetssätt är, att influencern som bäst känner sina följare, skapar innehåll, enligt sin egen stil.

Hur bestäms ersättning?

Företaget kan specificera ersättningen i sin annons. Influencern kan även i sin profil skriva för vilken ersättning han eller hon gör samarbeten (kompensationens typ och minimisumma). Företage och influencern bestämmer slutliga samarbetsvillkor och ersättningar tillsammans.

Hur får man ersättningen?

Om det är frågan om en produkt som kompensation, sänder företaget den direkt till influencern. Om det gäller ersättning i pengar, bör influencern fakturera företaget. Om influencer inte har fo-nummer och han/hon inte kan fakturera företaget, kan det lätt göras genom vår samarbetsparter.

Åt vem syns mina kontaktuppgifter i profilen?

Profilens kontaktuppgifter syns bara åt dig. Samarbetsföretaget ser endast presentationstexten när du ansöker om samarbete med företag.

Är detta i enlighet med marknadsföringslagen? 

Ja. Bara influencern ser till att berätta öppet åt sina följare att det är ett kommersiellt samarbete.