Miksi sinunkin brändisi kannattaa olla TikTokissa?

Sosiaalinen media on monista syistä hyvin mielenkiintoinen ilmiö, mutta erityisesti sen jatkuvan muuttuvuuden vuoksi. Sosiaaliseen mediaan tulee alati uusia kanavia, joiden haltuunotto on tänä päivänä tärkeää markkinoinnin näkökulmasta. Näistä uusimpiin kuuluu videosisältöön perustuva TikTok.

TikTok on lyhyessä ajassa noussut yhdeksi suosituimmista sosiaalisen median kanavista, ja sen kasvu on ollut hurjaa. Kanavan käyttäjämäärä tuplaantui Suomessa viime vuonna, ja nopean kasvun lisäksi TikTokin käyttäjäkunta monipuolistuu koko ajan. Jos vielä puolitoista vuotta sitten kanavaa pidettiin nuorten hupaisana tanssivideokanavana, tänä päivänä ei voida enää sanoa samaa! Suomessa jo 80 % käyttäjistä on täysi-ikäisiä, ja sisältö onkin monipuolistunut sen myötä.

TikTok tarjoilee tänä päivänä esimerkiksi erilaisia reseptejä, DIY-vinkkejä, asiasisältöä ajankohtaisista tapahtumista, tuotesuosituksia ja -kokemuksia sekä paljon muuta. Varmaa on se, että jotain löytyy jokaiselle TikTokin skrollaajalle – tiesitkö, että yksi henkilö viettää keskimäärin aikaa TikTokissa 90 minuuttia päivässä?

TikTokissa voi toteuttaa markkinointia kolmella eri tavalla: brändin omalla tilillä orgaanisella sisällöllä, hyödyntämällä maksettua mainontaa tai toteuttamalla kaupallisia yhteistöitä sosiaalisen median vaikuttajien kanssa. Kaikki kolme tapaa toimivat varsin hyvin, kunhan omaa sisältöä muistaa julkaista säännöllisesti, jotta pysyy algoritmin suosiossa.

Ymmärrettävästi resurssit eivät aina riitä säännölliseen julkaisemiseen, sillä sisältöjen suunnittelu, kuvaaminen ja editointi vievät aikaa muilta työtehtäviltä. Jos sinusta tuntuu, että sisällöntuotantoon ei riitä aikaa, kannattaa pohtia vaikuttajamarkkinoinnin tai taitavien sisällöntuottajien hyödyntämistä näkyvyytesi takaamiseksi!

Vaikuttajamarkkinoinnin tehosta olemme kertoneet jo aiemmin, mutta pienenä muistin virkistyksenä teho perustuu vaikuttajien ja heidän seuraajiensa väliseen luottamukselliseen suhteeseen. Vaikuttajamarkkinointi on nykyajan suosittelumarkkinointia, ja kuluttajat luottavat keskimäärin enemmän vaikuttajan suosituksiin tuotteesta verrattuna brändin omaan mainokseen. Vaikuttaja nähdään ikään kuin seuraajiensa kaverina – ja kukapa ei kaverinsa suositukseen luottaisi? Juuri brändillesi valittu ja brändisi arvoihin sopiva vaikuttaja saa sisällöllään TikTokissa tavoitettua oikeaa kohderyhmää ja herättää aikaan keskustelua ja kiinnostusta brändiäsi kohtaan.

Vai haluatko lisää sisältöä omalle tilillesi, mutta jonkun toisen luomaan sisältöä puolestasi? Siinä tapauksessa suosittelemme tutustumaan käyttäjien luomaan sisältöön (UGC, User Generated Content), joka trendaa nyt todella paljon markkinoinnissa. Tämän toiminta perustuu siihen, että hyvän silmän sisällöntuotannolle omaavat käyttäjät luovat sisältöä brändisi somekanaviin. Kun sisältöä luodaan ja julkaistaan säännöllisesti, brändisi näkyy TikTokissa aktiivisemmin ja jäät paremmin yleisösi mieleen.

Mietitkö vielä, miksi brändisi pitäisi löytyä TikTokista? Tässä muutama seikka, mitä kannattaa huomioida:

  • TikTok on tällä hetkellä sitouttavin ja aktivoivin somekanava muihin verrattuna, eli siellä sisällöt keräävät eniten reaktioita (tykkäyksiä, kommentteja, jakoja) seuraajamäärään suhteutettuna.
  • TikTok on nuorten uusi hakukone. Erityisesti, jos kohderyhmääsi ovat nuoret, rekisteröi brändisi TikTokiin nyt. Perinteisen Googlen sijaan nuoret etsivät tietoa esimerkiksi uusista tuotteista ja parhaista resepteistä TikTokista, koska toisten käyttäjien aidot kokemukset ja sisällöt kiinnostavat sekä herättävät huomioita. Tuotesuositusten ja toisten jakamien kokemusten perusteella tehdään herkästi myös ostopäätöksiä – oletkin ehkä jo kuullut #TikTokMadeMeBuyIt -ilmiöstä?
  • TikTokissa sisältö on yleisesti vapaampaa ja rennompaa verrattuna muihin somekanaviin, ja tätä käyttäjät haluavat nähdäkin TikTokissa. Rento, autenttinen sisältö tekee brändistä kuluttajille helpommin lähestyttävän ja auttaa rakentamaan luottamusta brändiin.


Onko sinulla tarvetta sisällöntuotantoon brändisi TikTok-kanavalle, tai haussa vaikuttajamarkkinoinnin strategiaa ja sopivaa brand matchia? Anna meidän ideoida sinulle sopivat TikTok-yhteistyöt, ja etsiä juuri oikeat sisällöntuottajat tai vaikuttajat!

somessa.com vaikuttajamarkkinoinnin strategit:

Sanna Juttula, 050 3085181
sanna.juttula@somessa.com

Pauliina Jokiranta, 050 3286904
pauliina@somessa.com

Jatta Ruohonen
jatta@somessa.com

Jakaa artikkeli:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Suosittelemme myös