Etkö saa tuloksia vaikuttajayhteistöillä?

Oletko jo laittanut tuhansia euroja vaikuttajayhteistöihin, mutta et ole saanut niillä haluamiasi tuloksia? Tuntuuko vaikealta tietää, mikä olisi oikea tapa tehdä yhteistyötä vaikuttajien kanssa? Pahimmassa tapauksessa väärin hoidetut yhteistyöt tuovat brändillesi hyödyn sijaan haittaa.

Syy epäonnistumiseen voi piillä monessa seikassa. Ethän ole ajatellut vaikuttajamarkkinoinnin olevan vain hauska kokeilu, olethan tehnyt vaikuttajamarkkinoinnillesi strategian? Tiedätkö mikä on tavoitteesi, millainen kohderyhmäsi on ja millaisia vaikuttajia he seuraavat? Tarkista, että ainakin nämä asiat ovat kunnossa, ennen kuin teet seuraavan someyhteistyön:

  1. Tavoitteet: jokaisella vaikuttajayhteistyöllä tulisi olla yksi päätavoite. Onko se uuden tuotteen lanseeraus, brändin yleinen tunnettuus, myyntimäärät vai vaikkapa keskustelun herättäminen? Mitkä tuotteesi ja palvelusi hyötyvät vaikuttajamarkkinoinnista ja miten? Miksi yleisesti ottaen haluat tehdä vaikuttajamarkkinointia?
  2. Kohderyhmä: tämä löytyy varmasti jo markkinointisuunnitelmastasi. Ketä haluat vaikuttajayhteistyön kautta tavoittaa? Onko se tietty osa markkinointistrategian kohderyhmästä?
  3. Kanava: olethan valinnut kanavan kohderyhmän mukaisesti?
  4. Sisällöt: mitä teemoja vaikuttajasisällöissä käsitellään? Mitä omaa vaikuttajien halutaan tuovan sisältöihin? Jätäthän tilaa myös vaikuttajan omalle näkemykselle.
  5. Vaikuttajaprofiili: millaisia vaikuttajia kohderyhmäsi seuraa? Millaiset vaikuttajat tukevat brändiäsi? Millaisia muita kriteerejä haluat asettaa vaikuttajille (esimerkiksi sisältöjen sitoutumisprosentti, tavoittavuus)?
  6. Mitattavuus: miten seuraat yhteistyön tuloksia?
  7. Budjetti: mitä realistisesti voit käyttää vaikuttajamarkkinointiin vuodessa?
  8. Resurssointi: millä tavalla vaikuttajamarkkinointia toteutetaan? Etsintäänkö vaikuttajat itse manuaalisesti somesta vai käytetäänkö itsepalvelualustaa? Tarvitaanko vaikuttajamarkkinointitoimiston apua ja osaamista avaimet käteen-palvelun muodossa?
  9. Lopuksi: Miltäs omissa kanavissa näyttää? Onko brändisi vaikuttajille houkutteleva?


Tärkeintä on, että käsittelet vaikuttajamarkkinointia osana markkinointistrategiaa, et irrallisena osana siitä. Jos mennään vielä pidemmälle, vaikuttajamarkkinointistrategian juuret ovat liiketoimintastrategiassa saakka.

Kuulostaako vaikealta? Sinun ei tarvitse pohtia näitä asioita yksin. Halutessasi toteutamme vaikuttajamarkkinoinnin strategian yhdessä kanssasi.

Haluatko pohtia oikeita valintoja yhdessä kanssani? Varaa ilmainen strategiapuhelu täältä.

Jakaa artikkeli:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Suosittelemme myös